Tommi Niskala harjoittaa kuoroa
Ensimaistiaiset Duruflén Requiemista. Kuva: Olli Mäntyranta

Kevätkauden loppu häämöttää jo, mutta Kantaattikuoron keskiviikon harjoituksissa on yhä tiivis tunnelma ja tekemisen meininki. 

Työn alla on jo syksyn ohjelmisto, mm. Maurice Duruflén Requiem ja Arvo Pärtin Nunc Dimittis. Teokset esitetään kuoron pyhäinpäivän konsertissa 5. marraskuuta.

Pärtin Nunc Dimittis on Kantaattikuoron ohjelmistossa ensimmäistä kertaa. Sen sijaan osa kuorolaisista muistaa, että Duruflén Requiem on esitetty Kallion kirkossa kerran aiemminkin kuoron edellisen johtajan Kati Pirttimaan johdolla vuonna 2008.

- Pärt ja Duruflé ovat molemmat 1900-luvun klassikoita. Duruflé on uudempien Requiemien klassikko, joka vaatii kuorolta herkkyyttä, tarkkuutta, voimaa ja lyyrisyyttä. Muita 1900-luvun Requiemeja ei juuri esitetä, vaikka niitäkin on.
- Pärt puolestaan on varmaankin maailman suosituin elävä säveltäjä, kuoron taiteellinen johtaja Tommi Niskala kuvailee uutta, työn alla olevaa ohjelmistoa.

Tämän kevään kohokohta kuorolle oli hiljaisen viikon Kuule minua -konsertti, josta saatiin erinomaista palautetta kuulijoilta. Cyrillus Kreekin Taaveti laulud pysyvät varmasti myös jatkossa kuoron ohjelmistossa. 

Kuoron kevätkauden viimeinen keikka on Ylen Reissukirkkoon liittyvä nauhoitus kesäkuun alussa.  Kesäinen Reissukirkko nähdään TV1:ssä juhannuksena.

Kuule minua -konsertti 4. huhtikuuta 2023
Hiljaisen viikon konsertissa kuoron ohjelmassa oli Henry Purcellin Funeral Sentences ja Cyrillus Kreekin psalmisävellyksiä. Kuva: Keijo Saaristo

 

Uusia laulajia ja uusi puheenjohtaja

Kevätkauden aikana Kantaattikuoroon on liittynyt mukaan monta uutta laulajaa. Tervetulleeksi toivotettiin sopraanoon Eevamaija, Laura ja Marketta sekä alttoon Annmari. Kuoron kokonaisvahvuus on nyt 66 kuorolaista.

Kantaattikuoron hallintoa pyörittää vuonna 1966 perustettu kuoroyhdistys Kallion Kantaattikuoro ry. Maaliskuun vuosikokouksessa kuoroyhdistyksen puheenjohtaja vaihtui. Neljän vuoden ajan pestiä hoitanut Anu Kinnunen luovutti vetovuoron Leila Pehkoselle.

- Olen tällainen uusiokäyttöön valjastettu puheenjohtaja, sillä toimin samassa tehtävässä jo aiemmin vuosina 2015-2018. Anulle suuret kiitokset upeasta työstä kuoron hyväksi, kiittää Leila.

Markku Norovuori
Vuoden 2023 kantaattikuorolainen Markku Norovuori. Kuva: Katianna Ruuskanen

Vuosikokous valitsi myös vuoden kuorolaisen. Vuonna 2023 hän on tenori Markku Norovuori, joka on osoittanut  esimerkillistä sitoutumista kuoroon ja on aina iloinen, auttavainen ja ystävällinen kaikille. Kiitos, Noro, kuoromme hyvän yhteishengen rakentamisesta!

Teksti: Mlnna Latvala